Fem program du bör ta bort från Windows StartupFive Programs You Should Remove from Windows Startup

Five Programs You Should Remove from Windows Startup
Illustration: Gordon McAlpin

Eftersom vi körde vår interaktiva video blogg om att ta bort objekt från din Windows startar för att förbättra uppstarten, frigöra resurser och generellt påskynda saker, har vi fått många frågor om att identifiera vilka program särskilt för att bli av med.

Här är några tips för att upptäcka bra kandidater för borttagning.

 1. Helper appar & Toolbar Apps

  tuff som iTunesHelper, Google Verktygsfält Notifier, och så vidare helt enkelt hjälpa de stora applikationer starta lite snabbare, på bekostnad av RAM . Om du använder dessa program sällan, och skulle hellre ha resurser tillbaka nu, ta bort dem från din start listan.

 2. Tillverkare Apps

  Även känd som “bloatware”, tillverkare som Toshiba ladda upp sina maskiner med applikationer av tvivelaktig nytta att all lansering vid start, igensättning upp minnet och resurser innan du ens har haft en chans att använda den. Oddsen är, du kommer inte att behöva de flesta av dem, och om du gör, kan du starta dem för hand. Allt som säger TOSHIBA, DELL eller COMPAQ (eller vem gjorde din maskin) är antagligen onödigt.

 3. Duplicera Apps

  Om du använder mer än ett antivirus eller anti-spyware program som rutinmässigt, behöver du inte båda aktivt skanna din dator, eftersom dessa program kommer att bromsa din dator till en genomsökning, och kan till och med i konflikt med varandra. Ta en rabatt aktiv skanning, och kör den för hand när du behöver det. Vi föreslår att hålla Security Essentials Windows vid uppstart för detta ändamål, men inte andra.

 4. Appar som inte borde vara där i första hand

  Ibland kan du installera en chatt eller liknande app, och det sätter sig upp för att köras vid start utan att fråga dig. Du skulle mycket hellre bara starta IM när och där du behöver den, och inte har det ta evigheter att starta vid start. Ta ut den.

 5. Saker du inte längre använda

  Om du ser något som du inte använder alls längre och har vilket innebär att avinstallera, ta programmet från startlistan, då, som du mycket nästa sak, gå in i Kontrollpanelen och avinstallera programmet helt. Hur gör du det? Gissa vad … vi har en videoblogg för det också!

Vad du inte ska bort

dwm.exe är stationära windows manager. Lämna det ensamt eller Windows kommer att få problem med att starta upp. Winlogon.exe styr din Windows-inloggningsinformation. Lämna att en ensam också. Och taskhost.exe är viktig för Windows aktivitetsväxling. Något att göra med din mus eller skrivare bör lämnas ensam, eftersom det kan hindra dig från att klicka eller ut på rätt sätt.

Kör Registry Reviver

Efter att fumla runt med Startup Manager i Registry Reviver och omstart, är det en bra idé att köra en fräsch Registry Reviver scan och kolla och se om några herrelösa registerposter behöver städa upp. Detta är särskilt viktigt om du följt steg 5 och avinstallerat vissa program.

Nu är du bättre utbildade om vad man ska ta bort start och vad man ska lämna ensam. Njut av din snabbare dator!

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt