Ska jag köpa en Chromebook? Ett måste-Läs GuideShould I Buy a Chromebook? A Must-Read GuideIllustration: Gordon McAlpin

Hörde du om denna nya sak som Google meddelade? De är inte helt bärbara datorer eller netbooks eller tabletter, men verkar innehålla funktioner i alla tre. Google kallar dem Chromebooks . Så ska du köpa en Chromebook? De är innovativa, men jag ska precisera nio skäl till att inte skaffa en. Och fyra anledningar till varför du kanske vill överväga det ändå.

Nio skäl att inte få en Chromebook

1. MYCKET LITE LAGRING

Acer versionen av Chromebook har bara 16 gigabyte SSD- masslagring. Som en hårddisk, men mycket snabbare, solid state-enheter vanligtvis inte har nästan loppet av sin hårddisk kusiner. Även telefoner skickar med mer än 16 GB nyligen, moln lagring är en sak, men att få all din musik på den här enheten för att få det till molnet kommer att bli en knepig med bara 16 GB för att arbeta med.

2. LITTLE RAM

Google har inte meddelat hur mycket RAM dessa enheter levereras med. Om de är någonting som de netbooks som de liknar, kommer de bara har 2 gigabyte. Även om Googles Chrome operativsystem borde köras i 2 GB lättare än, säg, Windows 7, är det fortfarande att tuffar med en massa Flash spel som körs samtidigt.

3. Webbprogram ENDAST

Googles Chrome OS är utformad för att köra allt via web apps. Det är inte troligt att kunna köra dina favorit Windows-program eftersom det inte är Windows alls. Även något som en Skype-videosamtal kommer att bli svårt att dra bort, än mindre viktiga program som Photoshop eller Microsoft Word.

4. GOOGLE BRAND ALLT

Även om Chrome kan köra webbprogram från andra företag, är i fokus för den webbläsare och operativsystem som kör Google Docs, Google Music, Google-sökning, och så vidare. Google vill att du använder deras produkter och ingen annans. Kommer konkurrerande program som Amazon Cloud Player springa och ladda upp musik på rätt sätt inom Googles operativsystem? Vi vet inte.

5. ENDAST CHROME WEBBLÄSAREN

En gång i en stund, kör du över en webbplats som bara fungerar i en viss webbläsare, så dum som det kan verka. Folk har jobb med webbplatser som fortfarande bara fungerar med Internet Explorer föråldrade “Active X” ramverk sak. Under en lång tid, bara Netflix Omedelbar arbetat med Internet Explorer och ingen annan webbläsare, men det har förändrats nu. Förr i tiden skulle jag använda “IE Tab” för Firefox. Googles Chrome OS och webbläsaren har ingen sådan lösning. Om webbplatsen inte kommer att läsa i Chrome, du har fastnat.

6. DYRT FÖR FEATURE SET

Samsung Chromebook är $ 429 för Wi-Fi-version och $ 499 för 3G (med 100 MB ledigt uppgifter: det är inte mycket). Acer är $ 349 för Wi-Fi och 3G-priset har inte släppts ännu. Det är ett bra pris för en netbook med mindre lagringsutrymme än en vanlig man. Om du vill ha något som inte är en Windows-dator, för det priset kan du få en fin tablett. Eller en fullfjädrad Windows 7 laptop.

7. KAN INTE KÖRA EXTERN APPS LÄTT

Det är svårt och kräver expertnivå lösningar för att köra program som inte är webbprogram inom Googles Chrome OS. Och dessa program måste vara kompatibelt med Chrome, som är en variant av Linux. Du kan bli frustrerad av att behöva göra något som inte är tillgänglig som en web app, och kommer inte att fungera externt, heller.

8. Måste lita på ALLT till molnet

Google vill att du ska lagra din musik, foton, dokument, e-post och allt annat i molnet, utan lokal backup som helst – det finns helt enkelt inte utrymme. Två nya incidenter med Gmail förlora konton, och ett moln lösenord bolag bli hackad, får mig att tänka att sätta all din tillit i molnet inte kan vara klokt … och med en Chromebook, har du inget val.

9. KRÄVER Wi-Fi eller 3G INTERNETANSLUTNING

Och slutligen: Wi-Fi-versioner av Chrome fungerar bara i en Wi-Fi-anslutning, vilket inte är överallt. Du kommer att ha mycket svårt att göra något alls på en Chromebook när på ett plan, säger. Ingenting kommer att fungera alls utan webben, vilket är frustrerande, minst sagt.

Även 3G-versionen fungerar endast där det finns 3G. Jag reser fortfarande till större städer i USA som ännu inte har fått 3G ännu, än mindre 4G. Om du var fast med EDGE hastigheter, tvivlar jag att du skulle kunna få något gjort alls. Och, återigen, du är ute på tur på ett plan, om du har tur och din tur har flygplan Wi-Fi.

För att vara rättvis, här är fyra skäl till varför du kanske vill överväga att Chromebook, trots ovanstående.

FYRA anledning att skaffa en Chromebook

1. NICE UTHYRNING DEAL FÖR FÖRETAG OCH SKOLOR

Skolorna kan hyra en Chromebook för $ 20 per månad, och företag kan hyra en för $ 28 per månad, per maskin. Det kan visa sig vara en riktigt bra affär jämfört med att köpa dem rakt av, framför allt eftersom det sprider kostnaden ut under ett helt år istället för att vara en stor engångsinvestering.

2. Nya och innovativa

Chromebooks är den senaste nya sak, och ibland är det bara att prova, även om det slutar att sjunka som en sten.

3. RATIONALISE Chrome OS

Chrome OS är mycket snabb, och får dig dit du behöver vara på webben snabbt. Och som vi har diskuterat tidigare, Web Apps är gratis, mindre resurskrävande alternativ till de fristående appar som vi känner och älskar.

4. SNABB START OCH UPPVAKNINGSTID

Chrome starta i åtta sekunder och komma ut ur sömn direkt. Det är fantastiskt för människor som behöver på webben just nu. Även de bästa Windows 7-maskiner fortfarande tar alldeles för lång tid att starta upp från en avstängning och ta upp till en minut eller längre för att vakna upp ur sömnen. Om tiden är knapp, kanske du vill ha en Chromebook.

Där har ni det. Nu är du beväpnad med information om huruvida du borde få en Chromebook. Med andra ord, inte få en. Ännu. Vänta tills priset kommer ner och funktioner går upp innan du köper en Chromebook. Då, kanske på plussidan uppväger minus.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt