Vilken webbläsare använder minst resurser i Windows?Which Browser uses least Resources in Windows?

Illustrationer: Gordon McAlpin

Det har varit många artiklar som jämför webbläsaren resursanvändning av de tre mest kraftfulla webbläsare: Google Chrome 10 , Internet Explorer 9 och Mozilla Firefox 4 . Men vi tar en annan strategi, eftersom vårt mål är att hjälpa dig att optimera din webbläsare upplevelse. Vi vill veta vilken webbläsare använder minst resurser (mindre CPU och mindre minne) när du kör samma uppsättning av uppgifter.

Detta test är särskilt viktigt för netbooks , där single-core processorer är vanliga och RAM är knapp. Helst, det finns en enda webbläsare som fortfarande kan göra allt du behöver, när du använder den minsta mängd systemresurser. Låt oss börja vår läsarresursanvändning test!

Vi kommer att köra varje webbläsare med fyra flikar öppna: YouTube med en HD-film spelas, Facebook med en Flash spel igång, Google Maps i 3D-vy, och Twitter-klient HootSuite. Sedan kommer vi att se hur mycket varje webbläsare använder i CPU och RAM med hjälp av Aktivitetshanteraren.

Jag utför detta test på en dual-core Toshiba laptop av senaste årgång.

Google Chrome hade åtta processer som körs med endast fyra flikar, som verkade överdrivet. Som med alla dessa webbläsare, RAM och CPU-användning varierade en hel del, men som en ögonblicksbild, använde Chrome ca 344.000 megabyte RAM och cirka 31% av CPU. Chrome tar kakan för RAM-användning, och verkar ha blivit mer uppblåst med varje ny version.

Microsoft Internet Explorer begränsade saker till en process för varje flik för totalt 3, och cirka 294.268 megabyte RAM-minne, i nivå med Chrome. Men använde det 60% av CPU, nästan dubbelt Chromes användning. Som är typiskt för Microsoft-produkter, är även den nyaste IE en stor CPU-hog.

Mozilla Firefox, intressant nog, har en enkel process för en sida med flera flikar öppna, men öppnade också en plugin behållaren när YouTube-filmen spelades. Dessa två processer användas endast 266.000 megabyte RAM och 35% av CPU. De nyaste Firefox verkar vara riktigt tända på fötter i jämförelse med sina webbläsare kusiner så långt som RAM går, även om processoranvändningen är samma som Chrome.


Så där har ni det. Om du använder en netbook, och planerar att ha en massa flikar öppna med Flash spel, komplicerade webbsidor och så vidare, verkar Firefox 4 att vara vägen att gå. Maskinen kommer att hantera det mycket lättare än andra webbläsare.

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
  • NiSh

    Interesting results, although I would have used FF anyway! The galore of add-ons available and the outlook of the new version, is reason enough for a switch…

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt