Vad är skillnaden mellan gamla och nya datorer?What is the Difference between Old and New Computers?

Fråga: Vad är skillnaden mellan gamla och nya datorer idag?

A. I de flesta fall cirka 3 veckor.

Det är en sorglig historia egentligen, du köpa dig en helt ny dator, du får lådan på golvet och börjar dra ut alla komponenter. Efter siktning genom all frigolit och plast du alla bitarna för datorn och du sätter ihop. Då du trycker att strömbrytaren och ZAP! Den tänds och den senaste versionen av Windows öppnar upp och allt är lyhörd och klämmig. Du öppnar ett program och BAM! Det öppnar genast! Den nya datorn är fantastiskt, säger du till dig själv, är mitt liv kommer att bli så mycket bättre från denna punkt framåt. Inga fler väntar på 10 minuter för datorn att starta, inget mer att förlora osparade dokument när datorn kraschar.

För en liten stund åtminstone detta är sant. Datorn fortsätter att springa fort och fungerar perfekt, men sedan efter ett par veckor nyheten avtar och helt plötsligt du börjar skälla igen. “Geez min dator tar evigheter att ladda!” du själv säger. Hur gick det här till?

Jo det finns några vanliga orsaker till detta att hända och vi har listat dem nedan:

Det är inte du, det är jag

Vi ber om ursäkt för att säga det, men ganska ofta du är den största anledningen till din dator långsammare. Vi alla gör det, så fort vi får vår nya dator vi tillbringar de närmaste veckorna att installera allt som vi hade på vår gamla dator till vår nya. Anledningen till att din nya dator är så lysande är att all denna programvara är inte på det. Du måste fråga dig själv, vilken programvara behöver jag verkligen den här datorn? All programvara som du har installerat på din dator som du inte använder gör tre saker:

1. Den tar upp utrymme på hårddisken.

2. Det skapar ofta en egen Windows Autostart-posten så att programmet startar när datorn startar. Detta saktar ner dig Windows starttid.

3. Det kommer ofta att skapa en process som körs i bakgrunden på din dator som söker efter uppdateringar för programmet även när det själva ansökan inte är igång som slöar ner datorn ytterligare.

Alltför många program!

OK så har du all denna programvara redan installerad. Så vilket program bör du fokusera på att ta bort? Det finns några viktiga typer av program som är stora bovarna på att konsumera resurser. Dessa är följande:

 • Skrivarprogramvaran: När du installerar en ny skrivare är otroligt hur mycket skit är installerat på din dator. Installera en HP-skrivare och sedan gå och titta i mappen HP i dig Windows programlistan. Det är inte ovanligt att man ser en lista med 10 +-program i denna mapp som du inte använder. Bli av med de du inte gör det. De tar upp plats och ganska ofta de flesta av dem har tjänster och processer som körs i bakgrunden som sakta ner din dator.
 • Snabbmeddelandeklienter: Chatt är ett bra sätt att hålla kontakten med vänner och kommunicera med människor för arbete men problemet är att alla är på olika snabbmeddelandeklienter. Om du har MSN Messenger, Yahoo Messenger och Google Talk alla kör samtidigt som tar upp en hel del av RAM-minne! Avinstallera alla dessa program och skaffa dig en universell chattklient som t.ex. Pidgin eller Trillian. Dessa program gör att du kan logga in på flera olika snabbmeddelandeklienter från ett program som använder en bråkdel av resurserna.
 • Security Software: OK detta kommer att bli ett kontroversiellt uttalande. Du behöver inte mer än ett säkerhetsprogram! Välj en riktigt bra säkerhetspaket och sedan använda just det. Säkerhets program är utformade för att övervaka allt du gör så att när något händer som är skadlig det kommer att berätta. Om du har 3 olika program som gör detta kommer det att lamslå din dator! Dessutom är olika varumärkes säkerhetsprogram inte konstruerade för att klara sig och spela bra. Få ett program som skyddar dig från allt. Vi rekommenderar Norton Internet Security som en betald alternativ eller AVG som ett gratis alternativ. Ta bort alla andra.
 • Ny dator Trialware: Dessa dagar, om du inte uttryckligen väljer att inte få det, din nya dator kommer att levereras med ett gäng Trialware (mer känd som crapware). Detta är en grip för mer pengar. Computer företag vill att du ska köpa dessa program så att de kan tjäna mer pengar från dig. Bli av med allt det här.

Varje bit av programvara på din dator tror att det är det viktigaste installerat på din dator.

Varje mjukvaruföretag (ja inklusive oss) tycker att deras programvara är den viktigaste mjukvaran på din dator. På grund av detta de flesta program när du installerar det kommer att skapa en post i Windows startprocessen så att programmet startar när du startar Windows. Varje program du lägger bromsar Windows startar processen. Nu har de flesta program bör ha ett alternativ i sina inställningar för att få det programstart när Windows startar. Inaktivera det här alternativet i alla program som du inte behöver köra när datorn först startar upp.

Alternativt, inom Registry Reviver under verktyg området finns en Startup Manager som visar alla program som har poster i Windows startprocessen. Du kan avmarkera de du inte vill starta här och nästa gång du startar datorn som programmet kan inte köras. Var inte rädd för att inaktivera ett gäng olika poster. Du kommer inte att skruva upp något och om du märker något som du saknar kan du alltid gå tillbaka och slå på den igen.

Du betalar för vad du får.

Det finns ett stort antal lågprisdatorer på marknaden nu. Det gamla talesättet är sant, du betalar för vad du får. Många datortillverkare kommer att lura dig med att berätta att en dator har ‘4 gig RAM “och du tror att det är en stjäla till det priset. Sanningen är att mängden RAM-minne en dator har är inte den enda faktor som påverkar datorns hastighet. Hastigheten på RAM (Mätt i MHz) är också viktigt och ganska ofta dessa lågt prissatta datorer har långsamma komponenter som är avsedda att svika. Har du forskning på de bästa komponenterna runt och sedan vet vad som väntar när du köper en låg slutet dator.

Välj en snabb webbläsare.

De flesta människor tillbringar all sin tid i en webbläsare skriva e-post eller surfa på nätet. Använd en snabb webbläsare. Internet Explorer är OK men problemet är att det är för lätt för dig att aningslöst få verktygsfält installerat på webbläsaren via program som du installerar som sakta ner. Räcka upp handen om du har ett Google, Yahoo eller Ask.com Toolbar installerad och kan inte komma ihåg var du fick det ifrån. Internet Explorer är också mest sannolikt att bli sårbara för säkerhetsproblem eftersom den har den högsta marknadsandelen mellan webbläsarna. Vi rekommenderar Google Chrome. Just nu kan du inte installera Tillägg till Chrome som håller den igång snabbt och i de flesta test du ser Chrome kommer ut på toppen för hastighet.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att få datorn tillbaka till att köra på en optimal nivå. Kom ihåg att din dator är när den är som snabbast när du först, men det (om du uppgraderar komponenter), det handlar om hur du använder det som avgör hur snabbt det är från den punkten och framåt. Men vi är här för att hjälpa dig att få det så nära den nya datorn känner som möjligt!

Den ReviverSoft Team

Rekommenderas av ReviverSoft

Registry Reviver kommer att hitta och åtgärda problem, och återställa optimal datorns prestanda snabbt, enkelt och säkert.

ladda ner nu
 • http://www.toolbars-suck.com Toolbar Hater

  Everything you said in this article is spot on. You might also want to mention that there are a number of EVIL toolbars out there that do really nasty things like change your default home page and search settings. Anyone who downloads software should be doing it slowly and with care. If any add on boxes are ticked during the download process they should be unticked otherwise you leave yourself open to an unintended install of a serious amount of crapware.

 • ken nielsen

  thank you for the info because alot of this was going on in my computer!!!!!

  ken nielsen!!!!!!!!!

 • black kkk

  No ! I don’t Like

Att ha
Datorproblem?

Ta en gratis
Windows-registret scan
att hitta fel som kan
orsaka datorproblem.


Hittade du inte svaret?
Ställ en fråga till vår community av experter från hela världen och få svar på ingen tid alls.

våra produkter
Se alla produkter →

Vi utvecklar produkter som hjälper reparera, optimera och underhålla din dator för dig

Driver Reviver
Återställa maximal prestanda och funktionalitet till din dators hårdvara.
Registry Reviver
Återställ maximal effektivitet och grad av datorns Windows-registret.
Security Reviver
Snabbt och säkert ta bort säkerhetshot, hindra dem från att upprepas och skydda din dator.
prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få gratis tips och råd om hur
att reparera, underhålla och optimera din dator

Redigera översättning
Maskinöversättning (Google):
Laddar ...
Kopiera till redaktören
or Avbryt