Vi bestrever å lokalisere nettsiden vår på så mange språk som mulig, men denne siden er for tiden oversatt med Google Translate. Lukk

Hvordan være sikker på at din kopi av Windows er ekteHow to be sure your copy of Windows is genuine

Det viktigste å gjøre når du får en fryktede “Denne kopien av Windows i ikke ekte” budskap er å stoppe panikk. Det betyr ikke at en hacker brøt seg inn i datamaskinen og stjal lisensnøkkelen. Det betyr ikke at du kommer til å trenge å kjøpe en ny datamaskin, med mindre selvfølgelig du allerede trengte en. Håndtere problemet betyr å følge noen enkle trinn for å la Microsoft vite at din kopi av Windows ble riktig betalt for.

Hva skjedde til datamaskinen?

I utgangspunktet er det to koder som er lagret i Windows. Den ene er produktnøkkelen som følger med hvert eksemplar av Windows. Den andre er levert av Microsoft som forteller Windows at den første kode er ekte og registrert hos dem. Denne feilen betyr at en eller begge av disse kodene mangler eller er skadet. Kort sagt, kommer inn disse kodene er det løser problemet.

Det er et par grunner til at dette kunne ha skjedd med maskinen. Først med Windows XP Service Pack 3 eller nyere, Microsoft ikke lenger krevde en produktnøkkel som en del av installasjonsprosessen. Dette betyr at når du mottar den nye datamaskinen, kan du fortsatt trenger å aktivere den. Hvis du ikke gjør det vil du få denne feilmeldingen etter 30 dager. Du kan også få denne meldingen når som helst, hvis en av de to kodene nevnt tidligere blir ødelagt. Til slutt, du vanligvis får denne meldingen på et tidspunkt hvis du faktisk har en piratkopi av Windows.

Registrer ditt eksemplar av Windows

Se etter klistremerket som inneholder lisensnøkkelen på utsiden av datamaskinen din sak. På de fleste bærbare datamaskiner vil det være på bunnen, for stasjonære, er det vanligvis på en av sidepanelene. Hvis ditt eksemplar var digital nedlasting eller eksemplaret ikke er ekte, vil du ikke ha en av disse klistremerkene.

How to be sure your copy of Windows is genuine
Hva en Windows-lisens klistremerke ser ut.

Hvis du har en lisensnøkkel, følger du disse instruksjonene for å aktivere du kopierer fra Windows.

 • Gå til Start-menyen eller Start skjerm og søk etter “Aktiver Windows”. Hvis du føler deg komfortabel med kodede snarveier, kan du trykke Windows + R og skriv slui.exe 4 og trykk Enter.
 • Du kan velge å aktivere Windows på nettet eller over telefon. Hvis du har tilgang til internett, er at metoden mye enklere, men du kan ringe hvis du må. For noen problemer, vil du bli bli bedt om å ringe.

  How to be sure your copy of Windows is genuine
  Skriv inn din lisensnøkkel for å fortsette.

 • Hvis produktnøkkelen ikke vil la deg aktivere over telefonen, kan du fortsette med følgende alternativer som om du ikke har en gyldig nøkkel.

Hvis du ikke har en gyldig nøkkel du har noen alternativer igjen.

 • Du kan forsøke å få en ny nøkkel. Hvis ditt eksemplar av Windows var forhåndsinstallert på PCen, må du kontakte produsenten. Du vil sannsynligvis trenge å gi dem grunnleggende informasjon som serienummer. Deres teknisk støtte vil være i stand til å hjelpe deg med å finne det på saken av datamaskinen.
 • Hvis du har en gyldig Windows disk, kan du kontakte Microsoft direkte for å forsøke å få en ny nøkkel. De kan stille flere spørsmål for å verifisere disken er ekte, men med litt snakker, kan du få din ny nøkkel.
 • Hvis det viser seg at du har en piratkopi, eller du ikke ønsker å forholde seg til teknisk støtte, vil du ha lite annet valg enn å kjøpe en ny kopi av Windows. Når du har din nye disken, kan du følge instruksjonene ovenfor for å aktivere din kopi. Pass på at du får riktig versjon for å gjøre overgangen sømløs.

Aktivere Windows er svært enkel. Alt du trenger er en telefon eller Internett-tilkobling, og en ekte lisensnøkkel. Selv om du trenger en ny nøkkel, kan du få en lett, og datamaskinen vil fortsette å fungere mens du arbeider ut alternativene.

 • Manjula

  I have my product key given at the bottom of the laptop. I tried to activate that, but all it showed is, “invalid product key please re-enter”. What do I do?

 • helper

  you have 3 options
  -take a picture of the product key and mail it to microsoft with a discription of the problem
  -call the firma of your pc(acer, hp, apple, samsung,…) and tell them that their is a “invallid product key” on one of their devices
  -buy winows again
Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Laster ...
Kopier til redaktør
or Avbryt