Hvordan erstatte en harddisk med SSD på din PCHow to Replace a Hard Drive with SSD on your PC


Illustrasjon: Gordon McAlpin

Så du ønsker å gå på Solid State Drive (SSD) rute. Kanskje du har hørt at disse typer disker er mye raskere enn harddisker og er ideelle for Windows og programmer, mens harddisker er bra for filmer og andre store filer.

Guiden nedenfor forklarer hvordan du bytter en harddisk med SSD på PCen:

Trinn 1: Sikkerhetskopier dataene dine

Ved flytting fra en harddisk til en SSD, vil du sannsynligvis være å gå fra en stor stasjon til en mindre stasjon og må sikkerhetskopiere noen av dine data til en ekstern kilde. Denne guiden gir detaljert informasjon om de beste backup metoder. Du må enten klone harddisken, Windows og alle, eller installere Windows på den nye stasjonen og flytte dokumenter over selektivt.

  • En klone eller bilde

      Du kan også klone eller bilde den gamle stasjonen og gjenopprette bildet til den nye stasjonen. (Du trenger en annen stasjon for å lagre denne store bildet i mellomtiden.) Dette har fordelen av å holde alle dine innstillinger for programmer med digital rights management, for eksempel Windows selv. Ingen ønsker å måtte sette koden sin på nytt. For å gjøre dette, men må brukes plass på den gamle stasjonen være mindre enn eller lik størrelsen på den nye stasjonen. Jeg anbefaler å flytte alle dine store mediefiler, for eksempel filmer, til et annet sted for å få størrelsen ned før kloning. De fleste av de stasjonsbaserte løsninger på linken over, inkludert den innebygde Windows Sikkerhetskopiering og gjenoppretting, support skape et bilde av den gamle stasjonen.

  • En backup etterfulgt av en ny Windows-installasjon


Det tredje alternativet er å sikkerhetskopiere bestemte filer til en ny plassering, og deretter gjøre en helt ny installasjon av Windows på SSD og flytte filer over selektivt fra backup. Ren Windows installerer har færre feil, og en splitter ny stasjon liker det når det er færre feil. Dette har den ulempe at du må taste installasjons koder for mange applikasjoner.

Trinn 2: Ta ut harddisken og installere Solid State-stasjonen

Dette vil vanligvis være så enkelt som å åpne PCen og bytte stasjoner og holde de samme kablene, være sikker på å koble PC-en fra strøm først. Noen ganger den nye stasjonen vil være en annen formfaktor enn den gamle stasjonen (som betyr at det er for liten for plass), og du vil trenge en egen caddie eller kabinett i så fall.

Vær oppmerksom på at hvis det er mer enn én åpen stasjonsbrønnen i skrivebordet ditt, er det ingen grunn til ikke å installere solid state drive sammen med, i stedet for i stedet for harddisken. I dette tilfellet,

Trinn 3: Gjenopprett fra sikkerhetskopi

Uansett backup metode du velger, etter installere den nye stasjonen er en god tid å gjenopprette fra at backup, hvis bare for å ha Windows tilbake på stasjonen, slik at du kan gjøre andre ting. Du må kanskje formatere disken (slette innholdet) før du kan gjenopprette; Windows vil ta deg gjennom dette trinnet automatisk.

Et eksempel på en firmware oppdatering søknad for en solid state drive.

Trinn 4: Oppdatere firmware på Solid State-stasjonen

Fastvaren er koden på harddisken i seg selv at det hjelper å jobbe med PC-en din riktig. Nyere firmware holder stasjonen fri for feil, hjelper det å jobbe med nyere maskinvare, og holder hastighet og pålitelighet høyere.

Google modellnummeret på harddisken for spesifikke instruksjoner; Dette innebærer vanligvis kjører et verktøy fra Windows. Husk å forlate PC som kjører hele tiden fastvaren er oppdatert for å unngå å skade datamaskinen din.

Merk: Husk å ikke defragmentere solid state-disker, som disse stasjonene gjør det automatisk, og kjører en defragmentere på dem vil gi noen fordel.

Et annet notat: Pass på og aktivere TRIM hvis du bruker en solid state drive med Windows 7. Det er for avanserte brukere, men det hjelper å opprettholde og forbedre ytelsen på harddisken. Her er en guide for å gjøre det .

Nyt hastighet og pålitelighet fordelene med SSD. Det er en av de høyeste hastighet til å koste prosenter av eventuelle oppgraderings du kan utføre.

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå

Å ha
PC-problemer?

Ta en GRATIS
Windows-registret scan
for å finne feil som kan
forårsake PC-problemer.


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt