Topp 5 grunner til ikke å bruke Windows XPTop 5 Reasons Not to Use Windows XP

Grunner til ikke å bruke Windows XP på PCen

I det siste har vi anbefalte Windows XP som et godt valg for eldre PCer grunn av sin lette fotavtrykk og lave systemkrav. Vel, her flipside av det argumentet: fem grunner til at det ikke er en god ide å bruke XP tross alt.

1. Microsoft Stoppe Support
Microsoft ikke lenger selger Windows XP, og de planlegger å kutte støtte for XP Service Pack 3 (den nyeste versjonen) i april 2014. Det er ingen tvil om at hackere vil finne sikkerhetsproblemer i XP etter at slutten av støtte dato, noe som betyr XP ikke lenger være trygge å bruke. Det er også verdt å merke seg at 64-bits versjon av XP aldri fikk en Service Pack 3, så det er allerede dårlige nyheter.

2. Noen Søknader vil ikke fungere
Spill med Games for Windows lappen på dem krever Windows Vista eller Windows 7 til å operere, på grunn av de avanserte video krav, Windows Live-tjenesten, og nyere Direct X (grafikkgrensesnitt) versjoner som trengs. Fremdeles andre programmer uten at koden trenger noe annet enn XP for å kjøre.

3. Det er manglende funksjoner
Windows 7 har en rekke ekstra funksjoner som ikke finnes i XP. Windows Aero visuelle grensesnittet, hurtigstartlinjen, innebygd CD og DVD-brenning, og så videre. Microsoft er ikke aktuelt å legge disse til XP når som helst snart, så du trenger å oppgradere for å dra nytte av dem.

4. Hardware og Driverproblemer
De aller fleste Windows XP-versjoner er 32-bit-versjonen, noe som betyr at den bare har tilgang til omtrent 3 til 3,5 gigabyte med RAM. Mange programmer krever mye mer enn det, og det er en god sjanse for at systemet ditt kan støtte mer enn det. 64-biters Windows-operativsystemer virkelig kom inn i mainstream med Windows 7, som kan få tilgang til mye mer RAM.

Noen nyere maskinvareprodusenter har begrenset eller under-støttede Windows XP-drivere, som betyr å få full utnyttelse av maskinvaren og tilhørende programvare, trenger du Windows Vista eller 7.

5. Berøringsskjermer og så videre
Hvis du har en PC som har en berøringsskjerm, eller har en laptop touchpad med multi-touch-støtte, du virkelig vil Windows 7, slik den ble utformet for å dra nytte av disse funksjonene. (Windows 8 er enda mer berøringsbasert.) Windows XP berørings støtte er begrenset i beste fall.

Alle disse grunnene sammen betyr at hvis din PC er i stand til å oppgradere til Windows 7, bør du absolutt. Hvis du har en eldre PC, stokk med Windows XP frem til 2014. Forhåpentligvis vil du kunne oppgradere da.

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå
 • Göran Göransson

  Hi Steve

  Thanks for an excellent article about Win XP.
  I used it recently but the machine was very slow.

  I now have Vista and Win 7 on my two mosern computers.

  2 GB RAM for Vista and 4 GB for Win 7

  All the best

  Göran

  PS, I am using your pgm PC Cleaner

 • Hi Göran,
  Just a correction: PC Cleaner isn’t one of ours. Thanks, though!

  2 GB is a little low for Vista, depending on the rest of your system. Since memory is so cheap now, you may want to see if your PC can hold more.

  Good luck!

 • Bill Mahelona

  I realize that I have an aging dinosaur, especially with XP MCE. I use it basically for entertainment and email. I alreadly checked on upgrading my VAIO to Vista or 7, and the prospects don’t sound to good. My plan is to use my computer until it is no longer feasible to use, then switch to Ubuntu. I already have a computer with Windows 7.

Å ha
PC-problemer?

Ta en GRATIS
Windows-registret scan
for å finne feil som kan
forårsake PC-problemer.


Fant du ikke svaret?
Still et spørsmål til vårt fellesskap av eksperter fra hele verden og få svar i løpet av kort tid.

våre produkter
Se alle produkter →

Vi utvikler produkter som bidrar til reparasjon, optimalisere og vedlikeholde datamaskinen for deg

Driver Reviver
Gjenopprette maksimal ytelse og funksjonalitet til PC-ens maskinvare.
Registry Reviver
Gjenopprette maksimal effektivitet og effektivitet til PCen Windows Registry.
Security Reviver
Raskt og trygt fjerne sikkerhetstrusler, hindre dem fra repeterte og holde datamaskinen beskyttet.
abonnere på vårt nyhetsbrev

Motta gratis tips og råd hvordan
å reparere, vedlikeholde og optimalisere din PC

Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt