Alt om Harddisker og dine data – Tips fra Rantz HoseleyAll About Hard Drives and Your Data – Tips from Rantz Hoseley


Rantz Hoseley

Jeg brukte mer tid på dette spillet enn noen annen: SSX3. Jeg har beklaget mangelen på SSX serien på 360, og jeg er faktisk ivrig venter ankomsten av det nye spillet som jeg ikke har for noe spill i over et tiår.

Har jeg noen gang ønsker å kaste PCen min ut av vinduet? Ofte. Ofte. Det verste var da vi hadde en presentasjon for hodene til Sony for godkjennelse av Star Trek spillet vi gjorde for PSP. Vi hadde tilbrakt 38 ​​timer i strekk med å få de nye romulanske skipsmodeller bygget, strukturert og i spillet … Og fikk et massivt strømbrudd som kjørte lenger enn vår UPS. Jeg har kanskje gråt litt.

Rantz Hoseley har jobbet i verden for å fortelle historier, gjennom tegneserier, prosa, og videospill, i over 25 år jobbet på merkevarer som Star Trek og Disneys Aladdin. Han er i dag smi nye territorier i verden av digitale fortellinger med hans selskap Longbox, Inc.

Jeg har jobbet i videospill og programvareutvikling bransjen i 17 år nå, og har jobbet med “high-end”-maskiner i layout og grafikk produksjon for fem år før det. Dette er i et nøtteskall, gjør meg den personen som venner, svigerfamilie, mine barn lærere og tilfeldige folk spør om “Hvordan fikse datamaskinen sin.” Denne bønn om hjelp er nesten alltid innledet med “Jeg vet ikke mye om datamaskiner” eller dens følges utsagnet “Jeg er ikke interessert i å spille disse Warcrafty spill, jeg vil bare at systemet skal ikke være så sakte hele tiden. ” Jeg har forklart mange ganger til dem, og nå kjære leser, til deg, at det er noen viktige skritt som “gamere” bruker på å kjøre en jevn operativsystem som vil sikre at selv de mest krevende av Excel regneark vil ikke knele deres system.

Russ Pitts har allerede dekket noen viktig informasjon om å holde din PC “ren”, som du finner her (sett inn link), og hvis du ikke allerede har lest dem, vil jeg oppfordre deg til å gjøre det. Kom igjen, jeg skal være her når du kommer tilbake.

Nå, la oss snakke om harddisker, viktig innhold, og deg.

Russ allerede dekket de tekniske fordelene med SSD vs diskstasjoner, og viktigheten av å lage en kopi av alle dine viktige filer og innstillinger før du setter inn en ny harddisk eller formatere eksisterende, men (og jeg kan ikke understreke dette nok) å ha en konstant, multi-datamaskin tilgjengelig sted for dine kritiske filer som ikke bor på datamaskinens HD kan bety forskjellen mellom produktivitet og la ut en banshee-nivå hyl av smerte som du ser etter nærmeste tung gjenstand til å knuse datamaskinen din med. Den hyppige svar på dette er: “Vel, jeg har bare én datamaskin, så jeg trenger ikke å ha tilgang til filene mine bruker en annen maskin.” Nøkkelen til dette er å forstå, og forbereder seg på det faktum at datamaskiner (og tilhørende komponenter) bryte. All. Den. Time. At TRS-37 Årsregnskaps du har vært slaving på i to måneder rett? Den ene som du har jobbet på en datamaskin du har? Hva skjer hvis denne maskinens HD svikter? Eller det blir ødelagt, og du må formatere (i beste fall) hele greia? Heldigvis finnes det en rekke gode (og, enda viktigere, svært rimelige alternativer) for å holde dette skjer med deg.

(Og ja, jeg snakker av erfaring her. Smertefull, sekk og aske sorg-type erfaring. Lær av min smerte.)

Da jeg først begynte å jobbe i programvare-bransjen, oppdaget jeg den “gleden” av sikkerhetskopier. Dette var tilbake i 1994, og på den tiden å gjøre en ekstern backup av dine filer og innhold ment å ha en sentral server som vist svært dyr programvare på datamaskinen din på et bestemt tidspunkt, å ta over maskinen til å kopiere alt innholdet, og gjengivelse maskinen ute av stand til å gjøre noe annet for de neste timene mens sikkerhetskopier skjedde. Heldigvis har vi flyttet forbi det. Enhver PC OS senere enn Windows XP har en “backup”-verktøyet innebygd i det, som lar deg sette opp en ekstern backup av utpekte filer og kataloger på et bestemt tidspunkt, til en ekstern HD. Ting å huske på når du gjør sikkerhetskopier:

  • Ikke sikkerhetskopiere alle filene dine. Dette vil ikke bare forsinke sikkerhetskopieringen, men du vil ende opp med en beregning digital massevis av “cruft,” midlertidige filer, og materialet som oppstår i den normale hverdagen prosessen med tilgang til nettsteder, e-post, og laster ned materiale. Sikkerhetskopier bare ditt prosjekt / må ha mapper, samt din “brukere” kataloger (som vanligvis har dine preferanser, og elementer som e-postfiler, bokmerker og vedlegg fra det). Den delmengde av dette er:

  • Når du bruker datamaskinen på en daglig basis, ikke lagre filer og dokumenter til din “Mine dokumenter”-katalogen. Ikke bare gjør dette sikkerhetskopiere filer og dokumenter mer vanskelig, så du har å gå på jakt etter elementer blant de brukerkataloger, resulterer det også i en rotete blanding av filer og dokumenter du vil ha, og filer som har kommet som vedlegg eller temp filer som du nettopp har sett på, men har ingen interesse i å holde rundt. Min katalogstrukturen på alle PC-ene mine er: D :/ Dokumenter / bedrift (eller “Writing” eller “Skole” osv. i det andre nivået.) Ja, det er “D”, ikke “C”, vi får til “hvorfor” for at øyeblikk.

Ved å ha filene dine satt i kriterieorientert kataloger, gjør det materialet ikke bare lettere å finne når du arbeider på det, men også lar deg muligheten til enkelt å gjenskape strukturen på den eksterne backup. Mine eksterne sikkerhetskopier ser identisk med min “D”-stasjonen, med kataloger for “Dokumenter”, “Bilder”, “Entertainment”, og lignende. Dette tillater meg å veldig enkelt sette opp en automatisk sikkerhetskopiere (ved hjelp av systemverktøy) eller å bare dra og slippe hele strukturen på til en ekstern USB-tilkoblede HD.

  • Det finnes mange alternativer i tillegg å bruke en ekstern HD nå tilgjengelig. Det er mye skravling og hype om “skyen” når det kommer til datamaskiner og mobile enheter, og med god grunn. Lagring av materialet på en ekstern server, og være i stand til å få tilgang til den via din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon er utrolig hendig og kan øke produktiviteten umåtelig. Det er også en svært effektiv måte å gjøre kritiske sikkerhetskopi av viktig materiale, slik at uansett hva som skjer med datamaskinen din, har du lett tilgang til disse filene og dokumentene. De to aktuelle ledende tjenester er Dropbox og iCloud. Dropbox har fordelen av å jobbe på flere enheter og datamaskiner (du trenger Windows 7 til å bruke iCloud, og den støtter ikke Android smarttelefoner), og du kan velge å “dele” tilgang til kataloger, noe som er utrolig nyttig hvis du ønsker å overlate en stor fil til en kollega eller familiemedlem som ville drepe ditt e-postprogram, mens du fremdeles holder resten av dine filer og dokumenter skjult. Den store fordelen med iCloud er plass. Hvis du har flere gigabyte med materiale, og du ikke ønsker å betale for lagring av det, så iCloud er den mest kostnadseffektive løsningen.

Hard Drives, Your Important Content and You
Illustrasjon: Gordon McAlpin

Kommer tilbake til “D”. Som tidligere nevnt, er alle filene, som arbeider materiale, og innholdet på “D”, ikke “C”. Dette er ikke en sekundær HD som jeg har i min datamaskin. I stedet er det en én terabyte HD som ble delt inn i to deler når jeg gjorde min installasjon av Windows 7 Pro (selv om du kan gjøre det samme med Windows XP, Vista og Windows 7 Home også, under installasjon). “C” er 200 Gigs, og inneholder kun søknader. “D” partisjonen, de resterende 800 Gigs, inneholder alle mine filer, dokumenter og noe jeg jobber med. Nå vet jeg det er veldig fristende når du får den nye 1 terabyte-stasjonen for å se på det som “En terabyte! Det er SÅ MANGE lolcat bilder jeg kan spare!”, Men motstå. Hvis du vil at systemet skal kjøre bra, må du huske at du ikke har en terabyte med plass.

Disse 200 Gigs dedikert til OS og programmer er ikke bare for å gjøre det enklere å sikkerhetskopiere materialet jeg ønsker ikke tapt i tilfelle av en HW feil. Det sikrer også at jeg har “scratch disk” plass (åpen, ledig minne på disk) for å tillate de forskjellige programmer for å utføre de oppgavene de må, skriving og sletting av midlertidige data, uten at du går opp mot de begrensninger som følger av å ha 100 Gigs av lolcat bilder på samme partisjon eller stasjonen. I tillegg har noen programmer som Photoshop foretrekker å ha en “sekundær scratch disk” og vil klage (så vel som opererer i en mindre enn fantastisk måte) hvis du bare har en harddisk eller partisjon. Dette er fordi Photoshop (og mange grafikk og filmprogrammer) må åpne HD for å kunne løpe fritt og dans blant blomstene. (Eller, skape de store midlertidige bildefiler, som kan ta opptil flere gigabyte med plass svært raskt)

Selv med to partisjoner (eller separat HDS), er det avgjørende for helsen og drift av PC-en din for å ikke fylle den opp til toppen. En god tommelfingerregel er å en.) Holder 25% av “innhold” HD eller partisjon åpne til enhver tid. Og b). “Defrag” HD minst hver tredje måned ved hjelp av enten systemet defragmenteringsverktøy eller et tredjepartsprogram som for eksempel Disk Keeper. Den beste analogi til dette er at du kan tenke på datamaskinen som en rastløs sovende, som kaster og slår ofte. De “strammere” arkene jo mer innsnevret den sovende er, og jo mer viklet inn blir de. Ved å styre innholdet, og din HDS, vil PCen være mye mer sannsynlig å “få en god natts søvn.” Hvilket betyr at det ikke vil holde deg våken om natten.

Anbefalt av ReviverSoft

Registry Reviver vil finne og løse problemer, og gjenopprette optimal PC resultater raskt, enkelt og trygt.

last ned nå
Rediger oversettelse
Maskinoversettelse (Google):
Loading ...
Kopier til redaktør
or Avbryt