Vi bestræber os på at have vores hjemmeside på så mange sprog som muligt, dog er siden lige nu maskinoversat ved hjælp af Google Translate. Luk

Integreret Grafik vs Dedikeret grafik: Hvad er forskellen?Integrated Graphics vs. Dedicated Graphics: What’s the Difference?


Integrated Graphics
Illustration: Gordon McAlpin

Uanset om du ejer en stationær pc eller en bærbar pc, grafik hardware i din maskine kommer i to meget forskellige varianter. Integreret grafik hardware deler pc’ens hukommelse med resten af din pc. Med andre ord, det har ingen RAM af sine egne. Dedikeret grafik hardware har sin egen hukommelse og kan endda have sin egen hjerne, der kaldes en GPU eller Graphics Processing Unit.

Hvad betyder det for dig? En PC med integreret grafik er begrænset af mængden af ​​hukommelse hele din pc har. Deling hukommelse betyder, at du kommer til at blive kørt ned en stor del af tiden, især når du har fået en masse af grafik på skærmen. Andre end hukommelse, integreret grafik (identificeret ved normalt er fra Intel) har som regel ringere hardware til deres dedikerede fætre. Selv når du ikke spiller spil, behøver integreret grafik og Windows ikke kan lide hinanden. Windows Aero-brugergrænsefladen virkelig lider. Og ser en film på din pc, mens du gør noget andet på samme tid? Glem det!

En PC med dedikeret grafik har sin egen hukommelse, der spænder fra 512 megabyte på op til flere gigabyte. I en stationær pc, vil dedikeret grafik være på eget kort, der sættes i bundkortet. På en bærbar computer, er det stadig en del af bundkortet, men vil have sin egen hukommelse chips ved siden af. Dedikeret grafik kan stadig varierer meget i kvalitet, men generelt vil outperforme integreret grafik. Have sin egen RAM betyder, at dit system ikke kæmper for hukommelse med grafikkort. Dedikeret grafik hardware med sin egen GPU betyder, at du ikke kæmper din pc CPU tid, enten. Nogle entusiaster har endda to dedikerede grafikkort med en bro mellem dem for ekstra grafisk magt, og denne metode er ikke så dyrt som du tror.

Enhver, der ønsker at multitaske en masse, eller se film på din PC, eller gøre noget, der har at gøre med 3D grafik (såsom spil) vil have et godt grafikkort til deres skrivebord, eller en bærbar computer, der har et nVidia eller ATI mærkat på det. Det er de to vigtigste grafik fabrikanter, og sådan en mærkat fortæller dig den bærbare computer har dedikeret grafik ombord og vil klare sig godt.

Husk, at et grafikkort opgradering ofte kan kræve en ny strømforsyning. Kontroller etiketten for minimum spænding krav og tjek toppen af ​​din strømforsyning, når du først åbne din sag at se, om din strømforsyning er god nok.

En sidste tanke: Hvis du har fået en træg pc, kan et nyt grafikkort ikke være svaret. Prøv at køre gennem vores Ni trin og se om du kan løse problemet uden at skulle opgradere. Held og lykke!

 • Brett Duncan

  Graphics cards are not always the answer, since you won’t need them 24/7. I personally would choose 16 GB RAM over 12 GB RAM + 2 GB VRAM (as an example) in a computer. However gamers who need 16 GB all the time should get a graphics card.

 • Agree with you here Brett. A RAM upgrade is always a great first place to go for an upgrade, especially considering how cheap it is.

 • maneesh

  my laptop contain intel hd graphic 4000 and amd radeon 8600 garaphics in this both graphic i dnt what is what .in my laptop specifications it was written i have 1 gb dedicated graphic iam aa video gamer i need to upgrade the the graphics to at least 2 gb or 3gb can i upgrade help me

 • VR

  Buying cheap 2or3or4 GB graphics card isn’t gonna benefit and the motto is,higher the cost,Better the card.and also look for the number like,for nvidia-gt610,gt620…gtx650gtx660….higher the last two nos, better the performance(if you have a desktop).

  In a laptop,it is mere impossible to upgrade your graphics and the better choice is to sell your old one and buy a new one with more specs.

 • Geraldine Grace Gabriel

  How about the AMD radeon HD? is it good or not?

 • VR

  Not all of them. The lower/ cheaper ones are crappy.But the higher ones (whch have been give new names under R series) awesome.A R7 can play most games with medium to ultra with not much fps drop. But still, higher the numbers, better the performance. ie; a R7 270 wont be a match to a R9 290X. So, if you budgets are tight, dont buy and HD series or nvidia gt series, instead get a little more money and buy atleast a R7 ( and if you are lucky, you may find a second hand R9 that someone havent used cause it wont work in their pc for the price of a R7, that’s how i got my R9 290X) And for those who wants to buy a gtx 690, think about R9, same performance, lower priced. Amd i doing a great jb with their cheap yet the most powerful ones and gfx cards that are also cheap and does the work it is made for. nb: Amd processors are way better than intel ones, just compare an i7 and any of the processor from Amd FX series.

 • animeboss

  im confused i have a gtx 970 is that an integrated gpu
Fandt du ikke dit svar?
Stil et spørgsmål til vores fællesskab af eksperter fra hele verden og få svar på ingen tid overhovedet.

vores produkter
Se alle produkter →

Vi udvikler produkter, der hjælper Reparation, optimere og vedligeholde din computer for dig

Driver Reviver
Gendanne maksimal ydeevne og funktionalitet til pc'ens hardware.
Registry Reviver
Gendanne maksimal effektivitet og til din PC Windows registreringsdatabasen.
Security Reviver
Fjern hurtigt og sikkert sikkerhedstrusler, forhindre dem i at tilbagevendende og holde din pc beskyttet.
abonnere på vores nyhedsbrev

Modtag gratis tips og råd, hvordan
til at reparere, vedligeholde og optimere din pc

Rediger oversættelse
Oversættelse via maskine (Google):
Henter...
Kopier til redigering
or Slet